The Boston Consulting Group en Linqhu nemen CIOs onder de loep

01 December 2016

Ron van Kemenade, CIO van ING, mag zich een jaar lang ‘CIO of the Year’ noemen. Hij volgt Arnoud Klerkx van Sanoma Learning op, de winnaar van CIO of the Year Award van 2015. Adviesbureaus Boston Consulting Group (BCG) en Linqhu waren nauw betrokken bij het beoordelingstraject.

The Boston Consulting Group en Linqhu nemen CIOs onder de loep

Ieder jaar organiseert ICT Media de ‘CIO of the Year Award’ – een prijs die opvallend goed presterende CIO’s in het zonnetje zet. Voor de 2016-editie nam de organisatie honderden CIO’s onder de loep aan de hand van een gedetailleerde assessment. Voor het uitvoeren van deze beoordeling is samengewerkt met twee consultancybureaus: The Boston Consulting Group (BCG) en Linqhu, een boutique adviesbureau

Eerst heeft BCG alle kandidaten onderworpen aan een online enquête en vergeleek de daaruit voortgekomen scores. Aan de hand van de scores werd een shortlist van genomineerden opgesteld. Het consultancybureau, onder leiding van partner Marc Schuuring, was later in het proces ook onderdeel van een meer diepgaande persoonlijke evaluatie, via interviews en telefoongesprekken. Aspecten die tijdens de evaluaties in kaart werden gebracht omvatten onder meer prestatie (IT-prestaties, IT agility en projectprestatie/aantrekkelijkheid) en perceptie door de business (bijvoorbeeld boardroom credibility). Tussendoor werden de kandidaten onderworpen aan een leiderschapsassessment van Linqhu, een bureau dat onder leiding staat van Tjibbe van der Zeeuw. Hier stonden leiderschapsaspecten en persoonlijke competenties centraal.

linqhu webGroot

Vlietskant 46, 4141 CM Leerdam -The Netherlands 
tjibbe@linqhu.com

Copyright © 2017 LinQhu. All Rights Reserved. | Webdesign: CreaDiva Creative Solutionz